onsdag 21 mars 2012

Husby. Rågsved. M-mönstret går igen.

Mönstret går igen. I Husby vill moderaterna bryta upp trafiksepareringen trots att Husbyborna vill ha den kvar. Tanken är att det bara finns en stad. En stad full av bilar. Den stad som folk i Husby gillar är inte stad, om inte bilarna får ledas in i kvarteren. Att barn kan leka fritt utan att föräldrar behöver oroa sig över biltrafiken är inget värde att värna. För det tycker inte moderaterna.

I Rågsved vill moderaterna bygga villor i ett omtyckt grönområde som Rågsvedsborna vill ha kvar. Friområdet är otryggt för att moderaterna har sagt det. Inte för att Rågsvedsborna har sagt det. Friområdet ska bebyggas med villor så att Rågsved blir attraktivt och vi som bor här ska kunna göra boendekarriär. Inte för att Rågsvedsborna har begärt det, utan för att moderaterna tycker så.

Det kallas Järvavisionen i Husby. Förr Järvalyftet. Det kallas Söderortsvisionen i Rågsved. Jag säger sluta pådyvla oss sånt som vi inte vill ha under tjusiga namn. Låt oss ta hand om visionsmakandet i våra bostadsområden. Lyft era egna kvarter istället. Bygg allmännyttiga hyresrätter i välmående förorter och innerstan. Då kan vi börja prata integration.

Inga kommentarer: