onsdag 21 mars 2012

Nu vet vi vad prioritering av Rågsved innebär!

Nu skriver Tidningen Årsta/Enskede om att moderaterna ska "prova" att stänga ungdomsmottagningens filial i Rågsved samtidigt som den stora mottagningen vid Gullmarsplan både ska ha kvälls- och helgöppet. Det är bra att Gullmarsplan blir mer tillgänglig, men det behövs också en fullvärdig ungdomsmottagning i Rågsved. Om det politiska uppdrag som ligger bakom skrev jag på bloggen.

Marie Ljungberg Schött, moderat ordförande i sjukvårdsstyrelsen i city menar att man gärna hade velat att filialen i Rågsved hade fungerat och att ungdomar skulle ha kommit dit. Mina frågor är då: varför har inte sjukvårdsstyrelsen gett filialen bemanning med tid att ta emot ungdomarna mer än ett par timmar i veckan och vettiga lokaler som inbjuder till besök och inte avskräcker? Varför har man inte styrt över besöken från skolklasserna i Hagsätra och Rågsved till filialen så att ungdomarna lärt sig hitta dit?

Filialen har aldrig haft en chans. Den har bara fungerat som en dimridå så att inte vi i oppositionen ska kunna säga att borgarna la ner ungdomsmottagningen i Rågsved (helt). För det hade ju varit ett löftesbrott. Och inte ens nu vågar man prata klarspråk, man ska "prova" att lägga ner lokalen! Ytterligare en dimridå. Det tycker jag Marie Ljungberg Schött borde erkänna, istället för att skylla på ungdomarna som inte kommer dit.

Oppositionen vill istället att stadsdelsförvaltningen och landstinget gemensamt ska utreda möjligheten att återinföra en fullvärdig ungdomsmottagning i Rågsved och att en politisk referensgrupp från landstinget och stadsdelsnämnden ska tillsättas under en inledande period tills mottagningen är inrättad och igång. En skrivelse om det lämnade vi in på sammanträdet den 9 februari.

Nu vet vi vad svaret blir. Så synd att vi inte kunde enas om en förebyggande satsning på Rågsveds unga, nu då Rågsved ska vara prioriterat i Söderortsvisionen. Nu vet vi att prioritering av Rågsved betyder att bygga villor i Rågsveds friområde. Hittills har de beslut som gäller Rågsved hamnat långt ifrån Rågsvedsbornas egna prioriteringar. Prioritera bort verkar ligga närmare sanningen ....

Inga kommentarer: