söndag 4 mars 2012

Segregerat Stureby - nej tack!

Stureby hotar att bli än mer segregerad, om de ombildningsprocesser som nu är i full gång resulterar i att det blir bostadsrätter i ännu flera av Familjebostäders fastigheter i området. Stötte idag på en Sturebybo som är mycket orolig över utvecklingen, i en stadsdel som har en stor del villa- och radhusbebyggelse och bostadsrätter samt privata hyresrätter.

Talet om mångfald i boendeformer blir ett dåligt skämt när stadsdelar som Stureby, Årsta och Bandhagen får allt färre "äldre" hyresrätter med rimliga hyror och de hyresrätter som byggs har så höga hyror att det utestänger låg- och även mellaninkomsttagare. Ledsen är bara förnamnet. Stockholm måste vara en stad för alla. Stoppa ombildningarna av allmännyttan omgående!

Att bostadsfrågan är central i Stockholm stad undgår väl ingen. Vänsterpartiet i stadshuset prioriterar arbetet med att det ska byggas många fler klimatsmarta hyresrätter till rimliga hyror. Även Stockholmsdistriktet föreslås prioritera bostadsbristen. Vänsterpartiet Vantör är förstås med på tåget och har torgmöte om bostadsfrågan lördag 10 mars i Högdalen. Spana efter vårt röda tält!

Inga kommentarer: